رژیم فستینگ چیست
شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که رژیم فستینگ چیست ؟ برای کسانی که میخواهند لاغر شوند رژیم فستینگ نوعی رژیم غذایی بوده که در اصل میتوان از آن بهعنوان یک الگوی غذایی نام برد. در این رژیم به شما گفته نمیشود که چه غذایی بخورید بلکه زمان غذا خوردن مشخص میشود که این یکی از تفاوتهای آن با سایر رژیمهای لاغری دیگر است. جالب است بدانید رژیم فستینگ علاوه بر حفظ تناسب اندام میتواند در بهبود سلامتی بدن نقش مؤثری داشته باشد. ما در این مقاله شمارا با انواع مختلف رژیم فستینگ، نکات مهم این رژیم، فواید و معایب آن آشنا خواهیم کرد پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
انواع مختلف رژیم فستینگ، رژیم فستینگ چند روزه است
ممکن است این سؤال برایتان پیش آید که رژیم فستینگ چند روزه است ؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت بسته به سلامت جسمی و نوع رژیم انتخابی شما، از چند ساعته تا چند روزه متفاوت است. در ادامه به ۶ روش مختلف نوع رژیم فستینگ خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
- فستینگ ۱۶ ساعته (روش ۱۶:۸):در روش۱۶:۸ زنان به مدت ۱۴ ساعت و مردان دو ساعت بیشتر از آنها یعنی به مدت ۱۶ساعت غذا نمیخورند.
- رژیم فستینگ ۱۲ساعته:در این روش باید هر روز ۱۲ساعت از خوردن غذا امتناع کرد یا به اصطلاح روزه بگیرید تا بدن بتواند ذخایر چربی را به انرژی تبدیل کند و به کاهش وزنتان کمک کند.
- فستینگ۵:۲: در این روش باید پنج روز در هفته را به خوردن غذاهای سالم بپردازید و در ۲ روز باقی مانده کالری دریافتی خود را به حداقل برسانید.
- فستینگ یک روز در میان: در این روش یک روز را مثل روال عادی به خوردن غذا پرداخته ولی در روز دیگر آن باید ۲۵درصد از کالری دریافتی روزهای عادی را دریافت کنید.
- روش ۲۴ساعته:این روش ممکن است کمی سخت باشد زیرا لازم است دو روز در هفته را به مدت ۲۴ ساعت چیزی نخورید ولی در روزهای دیگر میتوانید برنامه غذایی سالمی را داشته باشید.
- رژیم فستینگ جنگجو: در رژیم جنگجو به مدت ۲۰ ساعت میوه و سبزیجات استفاده کرده سپس در وعده شام یک غذای پر فیبر و سرشار از پروتئین میل بفرمایید.
نکات مهم برای پیروی از رژیم فستینگ
برای پیروی از رژیم فستینگ رعایت نکات زیر الزامی بوده زیرا کمک میکند تا بتوانیم راحتتر به این رژیم پایبند باشیم .آب زیاد و نوشیدنیهای بدون کالری مانند چای، قهوه و دمنوشهای گیاهی را در رژیم خود قرار بدهیم سعی کنید به گرسنگی و خوردن غذا فکر نکنید برای مثال انجام کارهای زیادی را در برنامه ریزی روزانه خود قرار بدهید. برای اینکه گرسنگی شدید بر شما غلبه نکند از فعالیت زیاد پرهیز کنید البته ناگفته نماند ورزش سبکی مثل یوگا فواید خود را در این رژیم دارد. در برنامه روزانه خود غذاهای سالم قرار بدهید به عنوان مثال میتوانید غذاهایی که سرشار از پروتئین، فیبر و چربیهای سالم هستند را استفاده کنید. بهتر است از غذاهایی با حجم بالا و کالری کم مانند ذرت بو داده و همچنین میوه و سبزیجات دارای آب زیاد مانند انگور، طالبی استفاده کنید. از چاشنیهای کم کالری مانند سیر، سبزی، ترشی استفاده کنید که باعث شود علاوه بر طعم دار شدن غذا ، گرسنگی کمتری را متحمل شوید. بهتر است بعد از دورههای ناشتایی، غذاهایی را استفاده کنید که سر شار از فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی هستند زیرا این غذاها به ثابت نگه داشتن میزان قند خون و جلوگیری از کمبود ویتامین در بدن کمک میکند.
در این رژیم میتوانید از غذاهای رژیمی و بدون قند نیز استفاده کنید. وبسایت الو قند خون غذاهای رژیمی را با بهترین کیقیت در اختیار شما قرار میدهد. برای خرید انواع غذاهای رژیمی به سایت ما مراجعه کنید.
فواید رژیم فستینگ، رژیم فستینگ چند کیلو کم میکند
محققان مطالعات زیادی را در مورد رژیم فستینگ انجام دادند که بر اساس این تحقیق متوجه شدند این رژیم فواید زیادی را به همراه خود دارد. در زیر به چند مورد از فواید رژیم فستینگ اشاره میکنیم.
- کم کردن وزن: ممکن است برایتان سوال پیش آید که رژیم فستینگ چند کیلو کم میکند ؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت بستگی به نوع رژیم انتخابی شما متفاوت است؛ ولی به طور کلی میتواند در طول یک هفته حدودا بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ گرم و در طی سه ماه حدود ۱۲ کیلوگرم از وزن شما را کم کند.
- کنترل دیابت نوع ۲: رژیم فستینگ یک روش مناسب برای کنترل دیابت نوع ۲ بوده و همچنین میتواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد ولی لازم به ذکر بوده افراد مبتلا به دیابت حتما باید با مشورت با پزشک اقدام به این نوع رژیم بگیرند. سلامت مغز:این رژیم به رشد سلول های عصبی کمک کرده و همچنین میتواند از بیماری آلزایمر و سکته مغزی پیشگیری کند.
- سلامت بهبود قلب: رژیم فستینگ در سلامت قلب نقش ویژه ای دارد زیرا عوامل خطر قلب از جمله چاقی،دیابت،فشارخون بالا و کلسترول را کاهش میدهد.
- طول عمر بیشتر: انجام دادن این نوع رژیم به نوسازی سلول های بدن کمک کرده وبه ترمیم سلول ها در بدن سرعت میبخشد که در نتیجه باعث حفظ سلامتی و طول عمر افراد میشد.
خطرات و عوارض رژیم فستینگ
در ابتدای شروع رژیم غذایی فستینگ ممکن است به علت گرسنگی ضعف کرده و عملکرد مغز تحت تاثیر قرار بگیرد. ولی نگران نباشید زیرا این مشکلات معمولاً موقتی بوده و بدن به مرور با این رژیم سازگار میشود ولی لازم به ذکر است اگر مبتلا به بیماری خاصی بوده و یا دارو استفاده میکنید قبل از شروع رژیم فستینگ حتما با پزشک خود مشورت کنید. رژیم فستینگ برای خانم های شیرده، باردارو همچنین زنانی که قصد بارداری داشته مضر است همچنین این رژیم عوارض دیگری از جمله سردرد،بی حالی،خستگی و تحریک پذیری را با خود به همراه دارد.
کلام آخر
ما در این مقاله به توضیح انواع رژیم های فستینگ پرداختیم حال میتوانید انواع این رژیمها را امتحان کرده تا متوجه شوید کدام نوع با سبک زندگی شما مطابقت دارد همچنین شما میتوانید برای دیدن یک نمونه از رژیم فستینگ رایگان به سایت های موجود مراجعه کنید. در صورتی که نتوانستید نوع رژیم مناسب خود را پیدا کنید کارشناسان ما در وب سایت الو قند خون شما را راهنمایی خواهند کرد.