انواع دستگاه فشار خون و پرفروش ترین آن در سال 1402
فشارخون امروزه به یکی از بیماریهای شایع در بین مردم تبدیل شده و تقریباً نیمی از مردم از مشکلشان بیخبرند. برای جلوگیری از عوارض جبران ناپذیر فشار خون بالا مانند سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیه و آسیبهای چشمی باید بتوان این بیماری را کنترل و مدیریت کرد.
از راههای کنترل فشار خون میتوان علاوه بر ورزش و تغییر شیوه سبک زندگی، استفاده از انواع دستگاه های فشارسنج را نام برد. ما در این مقاله به توضیح انواع فشارسنج و کاربرد آنها خواهیم پرداخت پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
انواع فشارسنج بر اساس عملکرد
فشار سنج دستگاهی است که از آن برای اندازه گیری فشارخون استفاده میشود. افراد مبتلا به فشارخون میتوانند به دلیل نوسانات فشار خود از انواع فشار سنج استفاده کنند که در ادامه این مطلب به معرفی انواع دستگاه های فشار خون جیوهای، عقربهای، دیجیتال و انگشتی خواهیم پرداخت.
فشار سنج جیوه ای
دستگاه فشارخون جیوه ای یکی از متداولترین و با دقت ترین انواع فشارسنج است. این دستگاه یک کاف بادی دستی دارد که از طریق لوله جیوه ای به واحدهای اندازه گیری متصل است. برای استفاده از فشارسنج های جیوه ای دستگاه را باید به طور عمودی و صاف قرار داده تا اعداد کاملا دقیق نشان داده شود.
از مزایای دستگاه فشار سنج جیوه ای میتوان به استفاده آسان، میزان خطای کم و دوام بالای آن اشاره کرد. لازم به ذکر است این دستگاهها بسیار حساس بوده و در اثر ضربه، مخزن جیوه پاره و دستگاه غیر قابل استفاده میشود.
فشارسنج عقربه ای
از ایمن ترین انواع فشارسنج، دستگاه فشار خون عقربه ای است در این نوع دستگاهها از جیوه استفاده نشده و بدون مایع کار میکند. روش اندازهگیری فشارخون عقربهای تقریبا مشابه فشارسنج جیوه ای است. در این نوع فشار سنج گوشی پزشکی به کافی وصل شده و کاف به یک عدد سنج متصل است تا اندازه فشار را مشخص کند.
از انواع دستگاه فشارسنج عقربه ای میتوان به دستگاههای فشارسنج جیبی عقربه ای و کف دستی عقربه ای اشاره کرد. استفاده از انواع فشارسنج عقربهای در بیمارستانها، مطبها و مراکز بهداشتی بسیار رایج بوده و به پزشکان و پرستاران کمک میکنند تا فشار خون بیماران را به صورت دقیق اندازهگیری کنند.
فشارسنج دیجیتال
یکی از پرکاربردترین انواع فشارسنج در منزل دستگاه فشارخون دیجیتال است. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش الکترونیکی بوده که میتواند بهصورت دقیق فشار خون بیمار را نشان دهد. دستگاه های فشارسنج دیجیتال عموما با استفاده از منبع فشار هوا و سنسورهای الکترونیکی متصل به پوشش دستگاه فشارخون را اندازه گیری میکنند.
استفاده از انواع فشار سنج دیجیتال بسیار ساده است به این صورت که کاربر فشارسنج را روی بازوی خود قرار داده و دستگاه را روشن میکند. سپس دستگاه با استفاده از پمپاژ هوا در منبع فشار، فشارخون را اندازه گیری میکند. از مزایای انواع فشارسنج دیجیتال میتوان بهدقت بالا، ذخیره نتایج و سهولت استفاده از آن نام برد.
بیشتر بخوانید : فشارسنج خوب چی بخریم + معرفی 8 فشارسنج عالی در بازار
فشار سنج انگشتی
دستگاه فشار سنج انگشتی یا همان پالس اکسیمتر دستگاهی است که با آن میزان اکسیژن خون را سنجش میکنند. به وسیله این دستگاه میتوانید به طور دقیق تعداد ضربان قلب و سطح اکسیژن خون را سنجش کنید. پالس اکسیمتر وسیله ای کارآمد و ضروری برای بیماران تنفسی است. با این وجود متاسفانه گاهی بعضی از افراد این دستگاه را با فشارسنج خون اشتباه میگیرند.
قیمت بهترین دستگاه فشارخون خانگی
یکی از نکاتی که برای خرید انواع فشارسنج خانگی مورد توجه قرار میگیرد قیمت محصول است. از جمله عواملی که تعیین کننده قیمت انواع فشارسنج خانگی هستند عبارتند از:
- کیفیت ساخت: استفاده از قطعات با کیفیت و استانداردهای ساخت بالا تأثیر زیادی بر دقت و دوام انواع فشار سنج دارد و معمولا از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
- ویژگی ها و قابلیت ها: فشارسنج هایی که ویژگی و قابلیت های بهتری دارند معمولاً قیمت بالاتری دارند.
- دقت اندازه گیری: فشارسنجهای با دقت بالا، نیاز به تکنولوژی و سنسورهای پیشرفته تر دارد که هزینه تولید را افزایش داده و معمولاً قیمت بالاتری دارند.
- گواهینامه ها و استانداردها: فشارسنج هایی که دارای گواهینامه و استانداردهای مربوطه هستند معمولاً با قیمت بالاتری در بازارها عرضه میشوند.
به این نکته توجه داشته باشید که قیمت بالای انواع فشار سنج خانگی همیشه نشانگر بهترین فشارسنج نیست، بنابراین باید با توجه به نیازها، بودجه و ترجیحات خود مناسب ترین دستگاه فشارخون را انتخاب کنید
.
بهترین دستگاه فشار خون دیجیتال چیست ؟
امروزه یکی از راههای کنترل فشار خون چکاپ مداوم با استفاده از انواع فشارسنج است. در این میان فشار سنج های دیجیتالی به دلیل دقت بالا و سرعت در سنجش به یکی از بهترین و پرکاربردترین تجهیزات پزشکی در خانه تبدیل شده است. در ادامه به برخی از نکاتی که باید در انتخاب بهترین دستگاه فشارخون مد نظر قرار دهید اشاره میکنیم.
- به این نکته توجه کنیم چه تعداد کاربر قصد استفاده از دستگاه فشارخون را دارند.
- به اندازه بازو و انتخاب سایز مناسب برای کاف فشارسنج دقت کنید.
- دستگاه فشارسنج دیجیتال از قابلیتهایی مانند نشان دادن تاریخ، ساعت، آریتمی قلبی و…برخوردار باشد.
- بهترین برند را در نظر داشته باشید.
- ویژگیهایی مانند قابلیت اتصال به برخی اپلیکیشن های خاص نیز بایستی مورد توجه قرار گیرد.
- باتری خور بودن دستگاه یا اتصال به برق از طریق آداپتور
در نهایت شما میتوانید بهترین و دقیق ترین دستگاه فشارسنج دیجیتال را انتخاب و خریداری کنید.
طریقه استفاده صحیح از فشارسنج
برای اندازه گیری فشار خون از دستگاهی به نام فشار سنج استفاده میشود. انواع مختلفی از دستگاه های فشارسنج وجود دارد؛ که طریقه استفاده از آنها با توجه به نوع و مدل متفاوت است. در ادامه این مطلب به نحوه استفاده صحیح از دستگاه فشار سنج جیوه ای، عقربه ای و دیجیتال خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
طریقه استفاده از فشار سنج جیوه ای
انواع فشارسنج جیوه ای در واقع مرسومترین نوع دستگاه فشار خون است. نحوه کار با این دستگاه به این صورت است که:
- ابتدا پیچ مخزن باز کرده تا جیوه به درون لوله راه یابد.
- دستگاه کاملاً عمودی و صاف قرار گیرد تا به آن ضربه وارد نشود.
- بازوبند باید متناسب با اندازه بازو و نزدیک به دو الی سه سانتیمتر بالاتر از چین آرنج فرد بسته شود.
- با باد کردن کاف و تغییر فشار هوا سطح جیوه فشارسنج درون لوله تغییر میکند.
- فشار خون برابر با عددی است که در مانومتر هم سطح جیوه قرار گرفته است.
طریقه استفاده از فشارسنج عقربه ای
- برای استفاده از انواع فشار سنج عقربه ای ابتدا حداقل پنج دقیقه در وضعیت راحت و آرام باشد
- دومین مرحله بستن کاف است که نباید خیلی محکم یا شل بسته شود
- مرحله سوم: سر گوشی پزشکی را روی شریان بازویی و در نقطهای که صدای نبض را با شدت بیشتری میشنوید قرار دهید.
- مرحله چهارم: با استفاده از پوار، هوا را به درون کاف فرستاده و تا زمانی که فشار به ۱۸۰-۲۰۰ mmHg برسد آن را افزایش دهید.
- مرحله پنجم: پیچ تنظیم هوا را بهآرامی به طرف چپ چرخانده تا هوا از کاف خارج شود. زمانی که صدای نبض شنیدید، عدد نمایش داده شده روی فشارسنج همان مقدار فشار خون است.
طریقه استفاده از فشارسنج دیجیتال
فشارسنج دیجیتال در نوع بازویی و مچی وجود دارد که اصل کار در هر دوی آنها مشابه است. در فشار سنج دیجیتال مچی میبایست مچ بند دستگاه را دور مچ و ۲ سانتی بالاتر از قوزک مچ بست و در مدل بازویی کاف مانند روش عقربه ای بسته میشود. به این نکته توجه کنید به هنگام اندازه گیری فشارخون نباید دست تکان بخورد و کاف یا مچ بند روی پوست، بدون هیچ پوششی قرار بگیرد.
نتیجه گیری
بدون شک افراد مبتلا به فشار خون برای کنترل فشار خود از دستگاه فشارسنج استفاده میکنند. ما در این مقاله به معرفی انواع فشارسنج و نحوه استفاده آنها پرداختیم بنابراین اگر هنوز هم در مورد نوع دستگاه فشارخون مناسب خود شک دارید، میتوانید با کارشناسان ما در سایت الو قند خون تماس بگیرید.